Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Tηγανίτα Dukan (pancake)


Η συνταγή για την τηγανίτα (ή αλλιώς γαλέτα) του Ντουκάν είναι απαραίτητη κυρίως για τη φάση της επίθεσης που δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τη δίαιτα ούτε με τη γεύση του πίτουρου. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να το φάμε και με την ίδια συνταγή μπορούμε να κάνουμε τηγανίτα, κρέπα (με λίγο γάλα 0% για να αραιώσει η ζύμη), ψωμάκι ή κεικάκι, αν το βάλουμε στο φούρνο σε φορμάκια σιλικόνης για 25 λεπτά, ακόμα και βάφλα γίνεται απ' ότι λέει η κοπέλα σε αυτό το μπλογκ (δεν το έχω δοκιμάσει).


Ταιριάζει ωραία με μαρμελάδα  goji berries αλλά και μαρμελάδα κολοκύθας

28 σχόλια:

  1. Βαφλα, πως την κάνουμε; με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε το μείγμα στην βαφλερια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα δει το μήνυμά σου! Ναι,ακριβώς όπως το λες. Δεν το έχω κάνει αλλά βλέπω κοπέλες σε ξένα μπλογκς που το κάνουν.

      Διαγραφή
  2. Μπορουμε να κανουμε σιροπακι με ζαχατινη νερο και κανελα; για τη γαλετα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σε ρωτήσω είμαι έγκυος και θηλαζω μπορώ να την ακολουθήσω αρκεί να τρώω όπως πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει να ρωτήσεις το γιατρό σου εφόσον είσαι έγκυος. Χρειάζεσαι ειδική διατροφή, μην ακολουθήσεις καμία δίαιτα που είδες στο ίντερνετ.

      Διαγραφή
  4. το συσκευασμενο παστεριωμενο ασπραδι επιτρεπεται για τη διαιτα? ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η συσκευασία αναφέρει οτι είναι 100% ασπράδι, φυσικά!

      Διαγραφή
  5. Γεια σας!! Η συνταγή είναι καταπληκτική την έκανα αλμυρή και την άλειψα με γιαούρτι 0% και γαλοπούλα καπνιστή! Τέλειο πρωινό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε! Να ειναι καλά ο κύριος Ντουκαν που μας έδωσε τη συνταγή!

      Διαγραφή
  6. Kalispera se ti posotita imerisios mporoume na katanalosoume? Euxaristw ek t proterwn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη στιγμή που στη φάση της επίθεσης καταναλώνουμε 1.5 κουτ. σούπας πίτουρο και τόσο ακριβώς περιέχει η συνταγή, μπορούμε να φάμε μία τηγανίτα την ημέρα. Στη δεύτερη φάση κάνουμε την τηγανίτα με 2 κουτ. της σούπας πίτουρο. Σιγά σιγά θα πρέπει να είστε σε θέση να τα αναγνωρίζετε μόνοι σας αυτά.

      Διαγραφή
  7. Η κανελα επιτρεπεται γενικος στην διαιτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετικη το blog σου ξεκινησα μολις σημερα.Ευχομαι να τα καταφερω.Αν ναι αυτο θα οφειλεται κατα πολυ σε σενσ καί τις συνταγες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πιτουρο βρωμης το αλεθουμε στο μουλτι για να γινει σαν αλευρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, το χρησιμοποιούμε ως έχει, δεν επιτρέπει ο Ντουκάν να το αλέθουμε. Δεν αλλάζει και πολύ αν το βάλεις στο μούλτι, έτσι κι αλλιώς.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα!Καλή χρονιά!Αν έχουμε φάει το πρωί το πιτουρο να υποθέσω οτι δεν κάνει να φάμε και κρέπα την ίδια μέρα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, δεν πρέπει να υπερβαίνουμε την ημερήσια δοσολογία πίτουρου της φάσης που βρισκόμαστε.

      Διαγραφή
  11. Μόλις την έκανα!!!!! Είναι τέλεια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προκειται να ξεκινησω οσονουπω και θα ηθελα να μαθω τα εξεις:ειμαι δυσκοιλια και εχω βρει καταφυγειο κι ανακουφιση στην αλοη. Πινω 2 κουταλιες τις σουπας απο την ΚΑΛΟΕ με στεβια. Επιτρεπεται σε ολες τις φασεις; Επισης επτρεπεται το μουρουνελαιο; Με εχεις εμπνευσει πολυ και ανυπομονω να ξεκινησω αφου μαζεψω σχετικες και απαραιτητες πληροφοριες.Σε ευχαριστω εκ των προτερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω το προϊόν αλόης και δεν μπορώ να σου πω αν επιτρέπεται. Το ίδιο και για το μουρουνέλαιο, εφόσον είναι λιπαρό δεν ξέρω κατά πόσο θα το επέτρεπε ο Ντουκάν. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πειραματιστούμε μόνοι μας. Πολλοί άνθρωποι έκαναν μικρές αλλαγές στη δίαιτα ανάλογα με το αν είχαν κάποιο θέμα υγείας ή κάποια συνήθεια και έχασαν κιλά παρόλα αυτά. Εγώ όμως δεν μπορώ να δώσω συμβουλές για παρασπονδίες. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  13. Σ εμενα για καποιο λογο ψιλοκολλησε ενω ειχα αλειψει λιγο λαδι...και γενικα δεν μπορουσα να τη γυρισω..και διαλυθηκε.απο γευση δεν ειναι ασχημο.τ εφαγα οπως και να χει βεβαια γτ πεινουσα��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν τη φτιάξεις ξανά, χαμήλωσε λίγο τη θερμοκρασία και άφησέ τη λίγο χρόνο παραπάνω μέχρι να ψηθεί και να σφίξει καλά η μία πλευρά πριν τη γυρίσεις.

      Διαγραφή
  14. Νηστευω κ κανω τη διαιτα...ομως απο θαλασσινα τρωω μονο γαριδες...ειμαι στη β φαση κ τρωω τη κρεπα γιγας με 2κ.σ πιτουρο...μπορω να αντικαταστησω το πιτουρο με κορν φλαουρ ωστε να τρωω κ δευτερη μεσα στη μερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να φτιάχνεις την κάθε κρέπα με 1 κ.σ. πίτουρο και 1 κ.σ. κορν φλάουρ. Έτσι θα καταναλώνεις το πίτουρο της ημέρας συν 2 ανεκτά από το κορν φλάουρ και κρέπα σου θα γίνεται πιο ωραία.

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!