Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ντονατς



Έτυχε να δω εδώ μια συνταγή για ντόνατς σε ντονατσιέρα και μιας κι έχω μια και κάθεται είπα να τα δοκιμάσω. Δεν μοιάζουν με ντόνατς για να πω την αλήθεια, ούτε στη γεύση ούτε στην υφή, αλλά βγήκε μια γευστική λιχουδιά. Η ζύμη σχεδόν πλάθεται, οπότε φαντάζομαι ότι μπορούν να ψηθούν και σε λαδόκολλα. Επίσης θα ήταν ωραία και αλμυρά.

Άλλαξα λίγο τη συνταγή, υπολόγισα κουταλιές για πρακτικούς λόγους.

16 κουταλιές πίτουρο βρώμης
8 κουταλιές πίτουρο σταριού
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
μισή κούπα γάλα λάιτ
1 κουταλιά της σούπας στέβια, ή περισσότερο, ανάλογα το γούστο
άρωμα βανίλια
http://dukandiaita.blogspot.gr

Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό με τη στέβια (ή το αλάτι) και σιγά σιγά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πρέπει να είναι σχετικά στερεό το μίγμα μας. Βάζουμε κουταλιές στη ντονατσιέρα και τα ψήνουμε για 4 λεπτά. Η δική μου μηχανή είναι για πολύ μικρά ντόνατς, έχουν σχεδόν 3 εκατοστά διάμετρο. Για μεγαλύτερα ντόνατς προσαρμόστε το χρόνο ψησίματος ανάλογα. Στο φούρνο θα τα έψηνα 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Μπορείτε να τα σερβίρετε πασπαλίζοντάς τα με κανέλα, γλυκαντικό, ή αλείφοντάς τα με μερέντα ντουκαν.

2 σχόλια:

  1. Έκανα τη συνταγή στην αλμυρή της εκδοχή, έβαλα λίγο αλάτι, ρίγανη και λιγες νιφάδες σκόρδου.Το αποτέλεσμα; Φοβερό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!