Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Αλμυρά ρολά Ντουκάν, χωρίς πίτουρο, χωρίς ανεκτά


Γεια σας! Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την ανταπόκριση που δείξατε στο μπλογκ μου,μέσω της σελίδας στο facebook. Μέσα σε λίγες μέρες κάνατε τόσα like και δέχτηκα άπειρα μηνύματα με ερωτήσεις, απορίες αλλά και ωραίες ιδέες! 
Μια ιδέα που μου άρεσε πολύ, ήταν η μετατροπή της συνταγής για ρολά κανέλας, σε αλμυρή! Τη δοκίμασα χθες το βράδυ και τελικά εκτός από ωραία σαν ιδέα ήταν και νόστιμη! Με βάση την αρχική συνταγή έκανα τις εξής αλλαγές: Δεν έβαλα στέβια αλλά λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και πρόσθεσα και ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι για να μη μυρίζει το αυγό έντονα. Όλα τα υπόλοιπα τα έκανα κανονικά, εκτός φυσικά απο το σιρόπι! 
Όταν ψήθηκε η ζύμη την ξεκόλλησα προσεκτικά, τη χώρισα στα δύο και έκανα 2 είδη. Στο ένα έβαλα σος από γιαούρτι-μουστάρδα-μπαχαρικά με 2 φέτες  arla delite 5% ( 13 γραμμάρια η καθεμία), μαρουλι και κοτόπουλο. Στο άλλο έβαλα λίγη κέτσαπ χωρίς ζάχαρη, ζεμύθα και γαλοπούλα σε φέτες. Τα έβαλα άλλα 5 λεπτά στο φούρνο και ήταν έτοιμα. Φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να βάλει ο,τι του αρέσει! Απ' ότι κατάλαβα φαντασία έχετε αρκετή!
Όσοι είστε στη φάση της επίθεσης ή σε μέρα πρωτεΐνης μπορείτε να βάλετε τα εξής: Γαλοπούλα, ζαμπόν έως 3% λιπαρά, αυγό βραστό, ομελέτα, ζεμύθα, σος από γιαούρτι και μουστάρδα χωρίς ζάχαρη (ντιζόν η french's) , ή να λιώσετε 1 κουταλιά της σούπας κονκασέ, να προσθέσετε λίγο αλάτι, μπαχαρικά, ελάχιστο ξίδι και ζαχαρίνη και να κάνετε κάτι σαν κέτσαπ.
Πολλοί με ρωτήσατε αν η συνταγή αυτή κάνει για τη φάση της επίθεσης λόγω του ότι έχει γάλα σκόνη. Φυσικά και κάνει, το γάλα σκόνη στη συνταγή είναι μόνο 2 κουταλιές της σούπας και έχει 0,8% λιπαρά. Μιλάμε δηλαδή για απειροελάχιστη ποσότητα λιπαρών, οπότε μην αγχώνεστε καθόλου.

6 σχόλια:

  1. Ελένη έκανα τα ρολά και είναι απίθανα.... έβαλα 1κγ μαγιά σε σκόνη, μπαχαρικά και λίγο ξίδι... έψησα στους 170 αέρα για 20 λεπτά και μετά σκέπασα με αλουμινόχαρτο για άλλα 10 περίπου... το τύλιξα και όταν κρύωσε, έκοψα στην μέση, 2 ρολά σήμερα και 2 αυριο το πρωί... Τέλεια συνταγή χωρίς πιτουρα και ανεκτά.... Η ποσότητα γαλακτοκομικών πρέπει να είναι 300 γρ περίπου; Μίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτρέπεται η μαγιά στη δίαιτα ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω κανω ρολα με τη ζυμη μπριος dukan, απλωνω το χυλο σε λαδοκολλα και ψηνω στους 180. Το γεμιζω με διαφορα, μπιφτεκι, γαλοπουλα, ζεμυθα, γιαουρτοσκορδιο, κετσαπ, ντοματα πιπεριες.... και τυλιγω ρολο μετα σελοφαν και το χω στο ψυγειο. Λιγουρα? Τσουπ! Ενα κομματακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως η ζύμη για τα μπριός γίνεται κι αυτή ρολό! Εγώ την κάνω ακόμη και pancakes στο φούρνο, αφού προσθέσω και 1 κ.σ. πίτουρο σταριού. Δοκίμασέ το και στο ρολό που κάνεις!

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!