Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Κουραμπιέδες Ντουκάν


Για εμάς που ακολουθούμε τη δίαιτα Dukan τα Χριστούγεννα και οι γιορτές γενικότερα είναι η πιο δύσκολη περίοδος γιατί παντού υπάρχουν πειρασμοί. Αν κατάφερα να χάσω όλα αυτά τα κιλά, ήταν γιατί μπόρεσα να νικήσω τους πειρασμούς με υποκατάστατα. Σκέφτηκα λοιπόν να δημιουργήσω ένα υποκατάστατο του κουραμπιέ, για να μη λιγουρεύομαι εκείνους που τρώει η οικογένειά μου. Μετά από μια δυο δοκιμές έφτιαξα ένα νόστιμο γλυκό που τον θυμίζει λίγο. Ελπίζω να σας αρέσει.
Μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή και άρωμα βούτυρο αν έχετε, καθώς και λίγο γάλα σκόνη ανακατεμένο με τη στέβια στο πασπάλισμα. 

Edit: Αυτή ήταν η πρώτη συνταγή για κουραμπιέδες Ντουκάν! Βγήκε το 2014, όταν ακόμα οι συνταγές ήταν ελάχιστες και δεν υπήρχαν πολλά low carb υλικά. Πλέον μπορείτε να αντικαταστήσετε το κορν φλάουρ της συνταγής με αλεύρι μιξ και να γλιτώσετε τα ανεκτά! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!