Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Σπανακόπιτα Ντουκαν



16 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΤΙΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλη-ε μου το ΕΓΡΑΨΑ ΛΑΘΟΣ!!! Εννοούσα σπόρους chia (γι' αυτό είναι σκουρόχρωμοι) όχι κινόα! Ευτυχώς που το είδες, το διορθώνω αμέσως! Σπόρους chia μπορούμε να καταναλώσουμε 1 κουταλιά της σούπας τη μέρα, από την δεύτερη φάση.

      Διαγραφή
  2. Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΡΩΩ!!! ΤΑ CHIA ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΝΕΚΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς κινόα δεν μπορουμε να φάμε στην πρώτη και τη δεύτερη φάση. Από την τρίτη μπορούμε μια φορά την εβδομάδα, αντί για ζυμαρικά πχ. Οι σπόροι chia ειναι στα επιτρεπόμενα, μπορείς να καταναλώσεις 1 κουταλιά της σούπας στη μέρα χωρίς όμως να τη μετρήσεις στα ανεκτά.

      Διαγραφή
    2. Οι σπόροι chia είναι στα επιτρεπόμενα; Δηλαδή ισχύει ότι και για το πίτουρο σταριού;; Ρωτάω επειδή τους έχεις στη λίστα με τα ανεκτά... Το ίδιο ισχύει και για το λιναρόσπορο;; Ευχαριστώ!!!!!! :)

      Διαγραφή
    3. Οι σπόροι chia και ο λιναρόσπορος ανήκουν στα ανεκτά, το πίτουρο σταριού όχι. Μας επιτρέπει αν θέλουμε να τρώμε 1 κουτ. σούπας την ημέρα χωρίς να το μετράμε. Τους σπόρους chia δεν τους έχω μετρήσει στα ανεκτά στη συγκεκριμένη συνταγή γιατί έχω ρίξει ελάχιστη ποσότητα, όσο έπιασα ανάμεσα στα δυο μου δάχτυλα. Έτσι επιτρέπει και το σουσάμι, μια πρέζα.

      Διαγραφή
  3. στην 3 φαση μπορούμε οποιοδήποτε ψωμι αρκει να είναι ολικης ή ψωμι από πιτουρο βρωμης μονο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και κατι ακομη...ελαιολαδο δεν επιτρεπεται σε καμια φαση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη δεύτερη φάση τρώμε 1 κουταλάκι του γλυκού ωμό ελαιόλαδο τη μέρα.

      Διαγραφή
  5. Εφτιαξα την πιτούλα σου!!! Υπέροχη!!!! Είναι η πρώτη μου μέρα με λαχανικά και ήθελα κάτι διαφορετικό...πρόσθεσα και μανιτάρια...απλά απίθανη...σε ευχαριστώ για της συνταγές σου...Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην 2η φάση, επιτρέπεται την ημέρα πρωτεινης-λαχανικων να τρώμε και ανεκτό; Γιατί η πίτα έχει και σπανάκι και κορν φλαουρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο βιβλίο ο Ντούκαν βάζει αλεύρι βρωμης από φάση πλευσης σελίδα 282και 286 άρα το κάνω αλλά πόσο μπορώ να φάω είναι ανεκτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, πολύ φοβάμαι ότι είναι λάθος στη μετάφραση γιατί είναι αδύνατο να επιτρέπονται τόσοι πολλοί υδατάνθρακες στη φάση της πλεύσης. Έτσι κι αλλιώς το αλεύρι βρώμης φτιάχνεται από νιφάδες βρώμης που ο Ντουκάν το έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιτρέπονται στη δίαιτα. Ακόμα κι αν επιτρεπόταν κάποιο είδος αλευριού αυτό θα ήταν σε ποσότητα αντίστοιχη του κορν φλάουρ, δηλαδή 1 κουταλιά της σούπας = 1 ανεκτό, όχι σε δόσεις που μετριούνται με κούπες!

      Διαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!