Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ψωμί από σεϊτάν (νηστίσιμο)



Τη συνταγή για το ψωμί αυτό την είδα στο site της Laura Adamache την ίδια εποχή που ανακάλυψα τα διάσημα πλέον ρολά κανέλας της και τα μοιράστηκα μαζί σας. Το ψωμί το έφτιαξα αρκετό καιρό μετά και ο λόγος που δεν το ανέβασα ήταν ότι δε μου άρεσε ιδιαίτερα. Δεν θύμιζε ψωμί στη γεύση, ήταν κάπως λαστιχένιο και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να το φτιάξει κάποιος. Για μένα είναι προτιμότερο να φτιάξεις σεϊτάν και να το μαγειρέψεις, παρά να το κάνεις ψωμί. Όμως πολλοί ζητάτε ένα ψωμί χωρίς αυγά και με ρωτάτε, έτσι το ανεβάζω. Τα γούστα διαφέρουν και ίσως σε άλλους αρέσει. Η αρχική συνταγή βρίσκεται εδώ. 
Εγώ έβαλα 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο σταριού για να μειώσω τα ανεκτά.  Επειδή δε μου άρεσε το ψωμί, το έκοψα φέτες και το έψησα στον αέρα στους 100 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου και το έκανα παξιμάδια. Έτσι κάπως τρωγόταν αλλά και πάλι ήταν κάπως σκληρά.
Λόγω του κορν φλάουρ και του πίτουρου δεν επιτρέπεται να φάμε το ψωμί αυτό στην πρώτη φάση. Επιτρέπεται από τη δεύτερη φάση, η μισή ποσότητα της συνταγής περιέχει 1 ανεκτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!