Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Τυρί Freevia 1%, ιδανικό για τη δίαιτα DukanΦαίνεται ότι αυτή είναι η τυχερή μας εβδομάδα όσον αφορά τα τυριά που είναι κατάλληλα για τη δίαιτα Ντουκάν! Η Νικολέτα, φίλη του μπλογκ, μου έστειλε σε προσωπικό μήνυμα αυτό το τυρί με μόλις 1% λιπαρά. Φυσικά έψαξα αμέσως να δω από που μπορώ να το προμηθευτώ για να το δοκιμάσω και να σας ενημερώσω και την άλλη μέρα το αγόρασα από το σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, 5,90 ευρώ. Υπάρχει σε πάρα πολλά καταστήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Μπορείτε να τσεκάρετε τη λίστα εδώ

Στην όψη μοιάζει σαν φέτα, αλλά τη γεύση και στην υφή διαφέρει. Είναι σκληρό τυρί και πολύ αλμυρό. Θυμίζει πολύ τη ζεμύθα. Σκέτο δεν μπορείς να φας πολύ αλλά αν το βάλεις σε σαλάτες, ομελέτες, τυρόπιτες θα είναι ευχάριστη προσθήκη. Έτσι και θα συνοδεύσεις τα λαχανικά σου με πρωτεΐνη χαμηλών λιπαρών και θα προσθέσεις γεύση. Εγώ το έφαγα με χόρτα και μου άρεσε πολύ.

Το τυρί αυτό μπορούμε να το τρώμε από τη δεύτερη φάση και λόγω των πολύ χαμηλών λιπαρών του ,δεν το μετράμε στα ανεκτά, αλλά στο ένα λίτρο γαλακτοκομικών που επιτρέπεται να καταναλώσουμε την ημέρα. Εδώ είναι και το πινακάκι με τα διατροφικά στοιχεία για όποιον θέλει να το ελέγξει: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!