Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Τυρί Freevia 1%, ιδανικό για τη δίαιτα Dukan



Φαίνεται ότι αυτή είναι η τυχερή μας εβδομάδα όσον αφορά τα τυριά που είναι κατάλληλα για τη δίαιτα Ντουκάν! Η Νικολέτα, φίλη του μπλογκ, μου έστειλε σε προσωπικό μήνυμα αυτό το τυρί με μόλις 1% λιπαρά. Φυσικά έψαξα αμέσως να δω από που μπορώ να το προμηθευτώ για να το δοκιμάσω και να σας ενημερώσω και την άλλη μέρα το αγόρασα από το σούπερ μάρκετ Γαλαξίας, 5,90 ευρώ. Υπάρχει σε πάρα πολλά καταστήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Μπορείτε να τσεκάρετε τη λίστα εδώ

Στην όψη μοιάζει σαν φέτα, αλλά τη γεύση και στην υφή διαφέρει. Είναι σκληρό τυρί και πολύ αλμυρό. Θυμίζει πολύ τη ζεμύθα. Σκέτο δεν μπορείς να φας πολύ αλλά αν το βάλεις σε σαλάτες, ομελέτες, τυρόπιτες θα είναι ευχάριστη προσθήκη. Έτσι και θα συνοδεύσεις τα λαχανικά σου με πρωτεΐνη χαμηλών λιπαρών και θα προσθέσεις γεύση. Εγώ το έφαγα με χόρτα και μου άρεσε πολύ.

Το τυρί αυτό μπορούμε να το τρώμε από τη δεύτερη φάση και λόγω των πολύ χαμηλών λιπαρών του ,δεν το μετράμε στα ανεκτά, αλλά στο ένα λίτρο γαλακτοκομικών που επιτρέπεται να καταναλώσουμε την ημέρα. 



Εδώ είναι και το πινακάκι με τα διατροφικά στοιχεία για όποιον θέλει να το ελέγξει: 

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα και αυγχαρητήρια και από μένα για την εξαιρετική βοήθεια που μας προσφέρεις. Η ερώτηση μου αφορά τα επιτρεπτά αλλά στη συγκεκριμένη ενότητα δεν μπορούσα να προσθέσω σχόλιο. Επειδή το κρέας πλέον δυσκολεύομαι να το φάω, ψάχνω να βρω τρόπους να αλλάξω λίγο τη γεύση του. Βρήκα ένα μίγμα για τάκος που θέλω να το χρησιμοποιήσω στο μοσχάρι. Έχει τα εξής συστατικά: πάπρικα, κύμινο, τσίλι, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, άμυλο, ρίγανη, μαντζουράνα, εκχύλισμα μαγιάς. Μπορώ να το χρησιμοποίησω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, μπορείς, περιέχει άμυλο αλλά η ποσότητα που θα καταναλώσεις είναι απειροελάχιστη και δε θεωρώ ότι μπορεί να επηρεάσει τη δίαιτα.

      Διαγραφή
  2. Να ρωτήσω, η κανονική φέτα που πέρνουμε,δεν είναι κατάλληλη για την δίαιτα Ντουκάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις δύο πρώτες φάσεις απαγορεύεται κάθε τυρί που έχει πάνω από 7% λιπαρά.

      Διαγραφή
  3. Ένα "κόλπο" για τη βελτίωση της φέτας freevia είναι να την ξεπλύνουμε από την άλμη της και να τη βυθίσουμε σε γάλα 0% λιπαρά. Γίνεται λιγότερο αλμυρή και μαλακώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ Ανθή για την τόσο χρήσιμη πληροφορία!

      Διαγραφή
  4. Δηλαδη κοριτσια γινεται να τρωμε κ 100γρ απο αυτο σε ππ κ πβ μερες?ετσι κ αλλιως καθε μερα καταναλωνω ελαχιστο γαλα (για το πιτουρο),γιαουρτι κ αλατι. Ρωτω γιατι το δοκιμασα κ φανταζομαι οτι εχει αρκετο αλατι.Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως είναι αδύνατον να φάει κάποιος 100 γραμμάρια από αυτό το τυρί ακριβώς επειδή είναι πολύ αλμυρό. Θεωρητικά στη δίαιτα μπορείς να το φας, όμως καλό είναι να μην υπερβάλλουμε με το αλάτι.

      Διαγραφή
  5. Εγώ το τυρί αυτό το έριξα τριμμένο μέσα σε γιαούρτι 0% με καυτερή πιπεριά και ήταν τέλεια τυροσαλατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό σκέφτηκα όταν ανακάλυψα αυτό το τυρί! Ότι είναι ευκαιρία να αναβαθμίσω τις συνταγές για τυροσαλάτα και τυροκαυτερή που έχω ανεβάσει!

      Διαγραφή
  6. Καλο μηνα!Το τυρί Philadelphia active επιτρέπεται??Είναι με 4% λιπαρά.Πηγα σε ένα Βουλγαρικό μαγαζί για χυμούς Bollero.Ειπαν πως καταργήθηκαν κ μου έδωσαν τους Frutty drink no sufar.Γνωριζεις αν είναι συμβατοί με την δίαιτα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Philadelphia active επιτρέπεται, έχει 7% λιπαρά και 4.3 γρ υδατάνθρακες. Τα 30 γραμμάρια είναι ένα ανεκτό. Τους χυμούς που λες δεν τους γνωρίζω, όμως αν δεν έχουν ζάχαρη και έχουν 1 θερμίδα το ποτήρι, μπορείς να τους πιεις.

      Διαγραφή
  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ FREEVIA ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια περνούν από έγκριση πριν δημοσιευτούν. Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας μόνο μία φορά. Σχόλια με ερωτήσεις που έχουν απαντηθεί στο κείμενο με την περιγραφή της δίαιτας, όπως πχ αν επιτρέπεται το μέλι ή το αλεύρι, δεν θα δημοσιεύονται πλέον λόγω έλλειψης χώρου στο μπλογκ. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση!